Nieuws

0
0
0
s2sdefault

 

Roel Blok presenteert in samenwerking met Toegepastpsycholoog.nl zijn vierde Global Psychology Session. In dit nieuwe format worden studenten en professionals binnen de toegepaste psychologie in een video op de hoogte gebracht van psychologische inzichten. In deze sessie behandelt Roel de Persuasion Slide van Roger Dooley om een bord van Craft en Draft te bekijken. Check de video hier:

0
0
0
s2sdefault

Narcist(Auteur: Roel Blok) De Narcist. Deze is voor de GZ&W’ers en de A&O’ers onder ons. Ik heb eerder geblogd over mensen die misschien narcisme hebben en narcisme is ook een actueel onderwerp. Het aantal narcisten in de maatschappij lijkt te stijgen, volgens verschillende onderzoekers zijn mensen van nu meer met zichzelf bezig, minder onder de indruk van autoriteit, extraverter en egocentrischer; volgens psycholoog Jan Derksen allemaal trekken van narcisme (Derksen,2009). Dit maakt de kans groter dat je als Toegepast Psycholoog een narcist zal tegenkomen als cliënt, als medewerker of als manager. Het vreemde is alleen dat veel onderzoeken die ik heb gelezen het vooral over de mannelijke narcist hebben, over vrouwelijke narcisten word nauwlijks gesproken. Betekent dat vrouwen niet narcistisch kunnen zijn? Dat leek me niet, daarom ben ik op onderzoek uitgegaan. In deze blog zal ik beschrijven waarom het lijkt alsof alleen mannen narcistisch zijn, wat de kenmerken van de vrouwelijke narcist zijn en hoe je als profesional met narcisten om kan gaan.

0
0
0
s2sdefault

Roel Blok presenteert in samenwerking met Toegepastpsycholoog.nl zijn derde Global Psychology Session. In dit nieuwe format worden studenten en professionals binnen de toegepaste psychologie, in een video op de hoogte gebracht van 3 psychologische inzichten. In deze sessie behandelt Roel: Cryptocurrency en biassen, supertherapeuten, en een hersenonderzoek naar hoe jongeren leren. Check de video hier:

0
0
0
s2sdefault

Overdeliver(Auteur: Roel Blok) Je ontkomt niet aan Trump in deze tijd. Waar je ook kijkt, je komt wel een artikel of post over Trump tegen. Iedere keer als de man een scheet laat is heel amerika, en ook een groot deel van de wereld, in rep en roer. Trump lijkt te genieten van de aandacht, en laten we eerlijk zijn, zijn manier van doen heeft hem geen wind eieren gelegd. Hij is president van Amerika uiteindelijk. Maar naar Trump kijkend ga ik toch nadenken. Hoe wil ik zijn als professional? Hoe wil ik als proffesional met mensen omgaan? Hoe ga ik salaris onderhandelingen in? Is 'hardball' spelen het antwoord? Zeker zijn van je talenten en gewoon eisen?

Subcategorieën

Een overzicht van het laatste nieuws op het gebied van Toegepaste Psychologie!

TP-Vacatures

Uitdaging in de zorg! (psychiatrie)
Synensis
Diverse locaties

Groepsleiders / Sociotherapeuten
Van der Hoeven Kliniek
Amersfoort
February 6, 2018

Vacature Adviseur werving en selectie, Continu Capelle a/d IJssel
Continu
Capelle a/d IJssel

Studiebegeleider en studiecoach (zzp)
Studie Nanny at home
Utrecht

Stage Onderzoek- productontwikkeling
Instituut voor positieve psychologie
Amsterdam

Programmacoördinator GITP PAO
GITP
Utrecht

Stagiair(e) Tiptrack
AWVN
Den Haag

Sales Recruitment Consultant kantoor
Select Human Resources
Hilversum

Starter – CIZ Zwolle, 32-40u
Grow/Work
Zwolle

Klantadviseur langdurige zorg, 32-40u
Grow/Work
Eindhoven
January 31, 2018

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie