Nieuws

0
0
0
s2sdefault

Roel Blok presenteert in samenwerking met Toegepastpsycholoog.nl zijn eerste Global Psychology Session. In een nieuw format worden TP-studenten en TP-professionals die willen bijleren, in een video op de hoogte gebracht van 3 psychologische inzichten. In deze eerste sessie behandelt Roel: Spotify, autisme en LHBTQ jongeren. Check de video hier:

0
0
0
s2sdefault

Trump(Auteur: Roel Blok) Donald Trump heeft heel lang veel steun gehad van zijn kiezers. Ondanks Charlottesville, ondanks al het nieuws over de Russen, mensen bleven in hem geloven. Hoewel de steun nu ook onder zijn kiezers daalt, is het toch apart. Waarom had de man ondanks alles zo veel steun? Wat zat daar achter? Er kunnen verschillende oorzaken zijn, de sterke verdeling tussen links en rechts in Amerika, de 'social media bubbels' waar iedereen in leeft. Maar ik ga ernaar kijken als een Toegepast Psycholoog. Ik ga kijken wat volgens de psychologie de reden is dat Trump nog steeds zo veel steun heeft.

0
0
0
s2sdefault

handen2(Auteur: Roel Blok) Het is je misschien opgevallen, maar er is iets gaande bij Google. James Damore, een software engineer die sinds 2013 werkzaam is bij Google, heeft een zelfgeschreven document de organisatie rondgestuurd, waarin hij klaagde over het diversiteitsbeleid van Google. Hij schrijft dat de “wagegap”, het verschil in loon tussen mannen en vrouwen, misschien wel andere oorzaken dan seksisme kan hebben.

0
0
0
s2sdefault

school of fish(Auteur: Babette Verdult) “Sinds ik een burn-out heb, weet ik niet meer wat ik moet doen”, vertelde de man aan Milton. Milton behandelde de man voor zijn burn-out. “Wat ik wil dat je doet is iedere dag drie vissen kopen en die in je huis neerzetten”, zei Milton. “Ik zie je volgende week!”. Verbaasd liep de man op de terugweg naar zijn huis langs een dierenwinkel en kocht drie vissen. De dag daarna deed hij dit weer en na een week had de man 42 vissen in een kom op een bijzettafel naast zijn fauteuil staan.

Subcategorieën

Een overzicht van het laatste nieuws op het gebied van Toegepaste Psychologie!

TP-Vacatures

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie