0
0
0
s2sdefault

workplaceKom jij om in deadlines, volle mailboxen, afspraken en werk dat nooit af lijkt te zijn? En plof jij thuis uitgeput op de bank? Dan is het tijd voor energy-management!

 

Time-management is zonder twijfel nuttig om efficiënt en effectief te kunnen werken. Waar time-management minder rekening mee houdt is dat een mens geen machine is die je op een bepaalde manier in kunt stellen, zodat al het werk gedaan wordt. Belangrijk is dat een mens aandacht besteed aan het beheren en optimaliseren van zijn of haar energie. Wij hebben nou eenmaal tijd nodig om op te laden.

Na een goede nachtrust (en een kop koffie om op te starten) bruisen we vaak van de energie. Als je aan één stuk doorwerkt tot aan je lunchpauze is je energieniveau al in zoverre gedaald, dat je in de middag niet meer zo productief kunt zijn. De lunchpauze alleen is dan niet genoeg om je energieniveau weer voldoende op te laden. En aan het eind van de middag zijn we blij als we op de bank kunnen ploffen. Vergeet niet dat je aan het einde van je werkdag ook nog energie nodig hebt voor je privéleven!

Belangrijk is dat wij bewust tijd voor ontspanning nemen en/of activiteiten uitvoeren die ons energie opleveren. Daarnaast is het belangrijk om overzicht te kunnen bewaren op hectische momenten. Beide kost enige oefening. We zijn zo gewend om door te stomen dat we het onszelf moeten aanleren om bezig te gaan met energy-management.

Energy-management is op een positieve manier werken aan beheersing van je energie-afname en bewust werken aan energie-opbouw. Dit zorgt ervoor dat je met meer plezier de werkdag door kan komen en je energie overhoudt om aandacht te besteden aan je privéleven, wat ook vaak weer energie oplevert!

Talent College start in oktober 2018 met de opleiding tot amplitiedeskundige. Een amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten, door in te zetten op gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting. Kijk op www.talentcollege.nl voor meer informatie.

TP-Vacatures

ZZP: Studie Nanny/Coach at Home (Gesponsord)
Studie Nanny/Coach at Home
Heel Nederland

Zelfstandige studiecoach op een middelbare school
Maltha Studiecoaching
Regio Utrecht
March 31, 2019

Zelfstandige trainer / coach op een middelbare school
Onderwijs Advies Bureau Maltha
Heel Nederland
March 31, 2019

Ambulant begeleider (deeltijd en voltijd contracten mogelijk)
2Learn
Amsterdam

Learning Consultant
Jobtraining
Amsterdam

Projectmanager Arbeidsmarkt Intelligence
Brandchart
Utrecht

HR Intern
Knab
Amsterdam

HBO/WO meewerkstage HRM | arbeids- en organisatie psychologie
NN Group
Den Haag

Intaker / Behandelaar
Brijder
Hoorn
December 11, 2018

Opleidingstraject Wmo/ Jeugd
BMC
Zeeland

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie