0
0
0
s2sdefault

happy adult workplace“Hoe werken jullie aan geluk in de organisatie?” “Dat is maatwerk, afhankelijk van het knelpunt van de individuele medewerker”.

In de loop der jaren is steeds meer aandacht gekomen voor werkgeluk binnen organisaties. Medewerkers die twijfels ervaren bij hun huidige functie krijgen een coach om te ontdekken wat het beste bij hen past. Medewerkers die overmatig stress ervaren krijgen tools aangereikt om hun bevlogenheid te bevorderen en een burn-out te voorkomen.

Waarom wordt aandacht voor werkgeluk pas ingezet op het moment dat er iets mis gaat of dreigt te gaan? Problemen en risico’s worden opgelost (curatie) of voorkomen (preventie). Tijd voor een nieuwe focus: aandacht voor AMPLITIE. Amplitie is het versterken van de positieve staat van medewerkers, gericht op alle medewerkers en niet slechts op de risicogroepen.

Werken aan werkgeluk vanuit een amplitieve gedachte zorgt ervoor dat werkgeluk concreet gemaakt kan worden. Werkgeluk is niet meer iets dat hersteld moet worden als het mis gaat. Werken aan werkgeluk gaat verder dan een maatwerk-interventie, toegespitst op een individu, team of organisatie met een probleem of een risico daarop. Werkgeluk kan vanuit deze gedachte onderdeel worden van het beleid van een organisatie.

Hoe de amplitieve gedachte wordt omgezet naar beleid passend bij de organisatie, is maatwerk. Het werken aan werkgeluk zelf zou voor elke medewerker beschikbaar moeten zijn en niet slechts als er iets voorkomen of opgelost moet worden.

Talent College start in oktober 2018 met de opleiding tot amplitiedeskundige. Een amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten, door in te zetten op gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting. Kijk op www.talentcollege.nl voor meer informatie. (Auteur: Yrenee Koen) 

TP-Vacatures

Junior Recruitment Consultant Food
Luke Recruitment
Den Bosch

Begeleider Pluspunt
Scholengroep Carmel Hengelo
Hengelo

Psychologisch medewerker/ -testassistent
PEP-Wiersma
Emmen

Parttime Jeugdbegeleider / Medewerker AMV opvang
Start People


Stageplek: Re-Integratiebegeleider
ViaWMO
Heerlen

Stage bij online onderzoeksbureau
DirectResearch
Amsterdam

Opleidingstraject Wmo/ Jeugd
BMC
Diverse locaties

ZZP: Studie Nanny/Coach at Home (Gesponsord)
Studie Nanny/Coach at Home
Heel Nederland

Zelfstandige studiecoach op een middelbare school
Maltha Studiecoaching
Regio Utrecht
March 31, 2019

Zelfstandige trainer / coach op een middelbare school
Onderwijs Advies Bureau Maltha
Heel Nederland
March 31, 2019

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie