0
0
0
s2sdefault

happy adult workplace“Hoe werken jullie aan geluk in de organisatie?” “Dat is maatwerk, afhankelijk van het knelpunt van de individuele medewerker”.

In de loop der jaren is steeds meer aandacht gekomen voor werkgeluk binnen organisaties. Medewerkers die twijfels ervaren bij hun huidige functie krijgen een coach om te ontdekken wat het beste bij hen past. Medewerkers die overmatig stress ervaren krijgen tools aangereikt om hun bevlogenheid te bevorderen en een burn-out te voorkomen.

Waarom wordt aandacht voor werkgeluk pas ingezet op het moment dat er iets mis gaat of dreigt te gaan? Problemen en risico’s worden opgelost (curatie) of voorkomen (preventie). Tijd voor een nieuwe focus: aandacht voor AMPLITIE. Amplitie is het versterken van de positieve staat van medewerkers, gericht op alle medewerkers en niet slechts op de risicogroepen.

Werken aan werkgeluk vanuit een amplitieve gedachte zorgt ervoor dat werkgeluk concreet gemaakt kan worden. Werkgeluk is niet meer iets dat hersteld moet worden als het mis gaat. Werken aan werkgeluk gaat verder dan een maatwerk-interventie, toegespitst op een individu, team of organisatie met een probleem of een risico daarop. Werkgeluk kan vanuit deze gedachte onderdeel worden van het beleid van een organisatie.

Hoe de amplitieve gedachte wordt omgezet naar beleid passend bij de organisatie, is maatwerk. Het werken aan werkgeluk zelf zou voor elke medewerker beschikbaar moeten zijn en niet slechts als er iets voorkomen of opgelost moet worden.

Talent College start in oktober 2018 met de opleiding tot amplitiedeskundige. Een amplitiedeskundige versterkt, vergroot en verbetert de positieve staat van medewerkers om het algehele werkgeluk binnen een organisatie te vergroten, door in te zetten op gezondheid, bevlogenheid, talentmanagement en werkinrichting. Kijk op www.talentcollege.nl voor meer informatie. (Auteur: Yrenee Koen) 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie