TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

0
0
0
s2sdefault

nieuws op tabletToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Slaaptekort belemmert herkenning van emoties | Online training tegen gokverslaving | Helpt yoga wel of niet tegen depressie?

Slaaptekort belemmert herkenning van emoties

Als toegepast psycholoog loont het om goed te slapen voor je aan het werk gaat! Wanneer je namelijk vermoeid bent door een slaaptekort, heb je moeite om emoties goed te herkennen. Dit concluderen onderzoekers van de universiteit van Arizona in dit artikel. Uitgeruste mensen zijn beter in staat om subtiele emoties te herkennen. Lees er meer over op Scientias.nl.  

Zou online training gokverslaving kunnen tegengaan?

Leroy Snippe, promovendus aan de Universiteit van Amsterdam, gaat onderzoeken of online training gokverslaving tegen kan gaan. In de training wordt de approach bias, de automatische tendens om toenadering te zoeken tot gokstimuli, hertraind. Lees bij de uva.nl meer over het onderzoek van Leroy Snippe. Het blijkt overigens een 'hot' onderzoeksthema om digitaal aan de slag te gaan met verslavingen: psycholoog Wouter Boendermaker promoveerde op Serious Gamification, en ging met een spelletje het alcoholgebruik bij jongeren te lijf. Lees meer hierover in het artikel van de Volkskrant

Helpt yoga wel of niet tegen depressie?

In verschillende blogs wordt yoga aangedragen als middel tegen depressie. Maar klopt dit wel? Ronald Veldhuizen van de Volkskrant duikt in de wetenschap rond deze aanname, en komt dat de conclusie dat yoga lekker ontspant, maar dat de geneeskundige kracht twijfelachtig is. Lees hier meer in zijn artikel.

Meer nieuws:

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

TP op Social Media

Volg de site op verschillende social media. Twitter, Facebook en Linkedin.

TP Blogs

Lees wat TP-ers te zeggen hebben over relevante en actuele onderwerpen die spelen.

Nuttige links

Hier vind u links naar websites die nuttig zijn voor de Toegepast Psycholoog.

Over TP.nl

Van toegepast psychologen, voor toegepast psychologen. Lees hier over TP.nl.