TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

0
0
0
s2sdefault

nieuws lezenToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Nederlandse ouderen worden vaker dement | Imitatiegedrag om sympathieker over te komen is nutteloos | Ondanks de crisis, zijn Nederlanders gelukkig gebleven.

Nederlandse ouderen worden vaker dement

In veel westerse landen is een dalende trend te zien in het aantal dementerende ouderen. Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam heeft echter nieuwe cijfers die een lichte stijging in dementie onder Nederlandse ouderen laten zien. Lees hier meer over de mogelijke verklaringen en uitleg van de gevonden trendbreuk. (Bron: Nemo Kennislink)

Ondanks de crisis, zijn Nederlanders gelukkig gebleven

Wanneer Nederlanders zichzelf een rapportcijfer moeten geven op de vraag of zij een gelukkig mens zijn, geven bijna negen van de tien mensen zichzelf een zeven of hoger. Drie procent van de Nederlanders is echt ongelukkig, zij scoren een vier of lager. Lees hier meer inzichten van het Centraal Bureau voor de Statistiek. (Bron: Trouw)

Imitatiegedrag om sympathieker over te komen is nutteloos

Een alom tegenwoordige aanname is dat als iemand je gedrag (tijdens een gesprek) kopieert, dat die persoon je dan sympathiek vindt. Of dat als wij iemand imiteren, dat deze persoon ons dan aardiger vindt. Sociaal psycholoog Tim Faber (Universiteit van Amsterdam) trekt echter de conclusie dat deze 'like me'-hypothese geen stand houdt. In dit artikel legt hij uit waarom. (Bron: Nemo Kennislink)

Meer nieuws:

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

TP op Social Media

Volg de site op verschillende social media. Twitter, Facebook en Linkedin.

TP Blogs

Lees wat TP-ers te zeggen hebben over relevante en actuele onderwerpen die spelen.

Nuttige links

Hier vind u links naar websites die nuttig zijn voor de Toegepast Psycholoog.

Over TP.nl

Van toegepast psychologen, voor toegepast psychologen. Lees hier over TP.nl.