TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

0
0
0
s2sdefault

nieuws koffieToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Hoe vaker je Facebook checkt, hoe eenzamer je je voelt | Steeds vaker incident met verward persoon | Een goede nachtrust voelt net zo goed als het winnen van de loterij.

Hoe vaker je Facebook checkt, hoe eenzamer je je voelt

Check jij vaak je facebookfeed? Alhoewel je via online contact vriendschappen kan onderhouden, blijkt er ook een correlatie te zijn tussen sociaal isolement en het aantal keren dat je op sociale media komt. Als je meer dan twee uur per dag op social media zit, is de kans op sociaal isolement twee keer zo groot. Het causale verband is echter nog onduidelijk, legt onderzoekster Elizabeth Miller van de universiteit van Pittsburgh in dit artikel uitonderzoekster Elizabeth Miller van de universiteit van Pittsburgh in dit artikel uit. (Bron: HLN.be)

Steeds vaker incident met verward persoon

In 2016 kreeg de politie zo'n 75.000 meldingen over een persoon met verward gedrag, dat is 14 procent meer dan in 2015. Vergeleken met 2011 is dat bijna een verdubbeling van het aantal meldingen, toen nog 40.000. Een mogelijke verklaring is dat minister Schippers in 2012 een deal heeft gesloten, waarbij het aantal bedden binnen de GGZ terug wordt gebracht van 30.000 naar 20.000 in 2020. Lees hier meer over de mogelijke oorzaken, en de evt. oplossingen die worden geformuleerd. (Bron: AD.nl)

Een goede nachtrust voelt net zo goed als het winnen van de loterij

Onderzoekers van de universiteit van Warwick hebben de slaappatronen van 30.500 Britten geanalyseerd (Originele artikel). De conclusie uit hun onderzoek is erg stevig: wie goed slaapt, voelt zich lekker. Volgens de onderzoeker komt het geluksgevoel overeen met het winnen van een geldbedrag in de loterij. Lees hier meer over het onderzoek. (Bron: Scientias)

Meer nieuws:

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie

TP op Social Media

Volg de site op verschillende social media. Twitter, Facebook en Linkedin.

TP Blogs

Lees wat TP-ers te zeggen hebben over relevante en actuele onderwerpen die spelen.

Nuttige links

Hier vind u links naar websites die nuttig zijn voor de Toegepast Psycholoog.

Over TP.nl

Van toegepast psychologen, voor toegepast psychologen. Lees hier over TP.nl.