TP Vacatures

TP Stages & Afstuderen

Waar werk je met TP?

BMC

Opleidingstraject Wmo/ Jeugd

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: vrijdag, 14th december 2018
Locatie: Diverse locaties

Functie-omschrijving:

Over de functie
Wij zijn op zoek naar talenten die zich willen ontwikkelen tot consulent. Herken jij je in onderstaand profiel? Neem dan direct contact met ons op!

Op 28 januari 2019 starten we weer met het opleidingstraject tot Wmo/ Jeugdconsulent. Gedurende het opleidingstraject en stage word je geïntroduceerd in dit snel veranderende vakgebied.
Met een stageplaats bij een gemeente in je eigen regio en voldoende theoretische kennis maak je de eerste stap in je (nieuwe) carrière. We bieden je een opleidingstraject met ruime aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en intervisiemomenten.

Wat ga je dan doen?
Het opleidingsprogramma duurt 9 weken. Tijdens de eerste opleidingsweek wordt de basis gelegd en ga je aan de slag met theorie en vaardigheidstrainingen. Daarna ga je 8 weken op stage bij een gemeente en word je meegenomen in de werkzaamheden als Wmo/ Jeugd consulent.

Werkzaamheden jeugd-consulent:

Gesprekken voeren met inwoners die hulpvragen hebben en het maken van een passend ondersteuning-/ familiegroepsplan.
Kijken naar de participatiemogelijkheden van de hulpvrager, de gezinssituatie en de mogelijke ondersteuning die nodig is voor jeugdigen in het gezin.
Als consulent kun je ook ingezet worden als casemanager. Dit houdt in dat je de ingezette hulpverlening coördineert en in overleg met het gezin bepaalt of tussentijds aanpassingen nodig zijn. Na afloop evalueer je met het gezin het bereikte resultaat.
Goed zicht houden op het jeugdhulpaanbod en vanuit je praktijkervaring input geven aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp.
Werkzaamheden Wmo-consulent:
Het in behandeling nemen van aanmeldingen o.b.v. de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (Wmo);
uitvoeren van dossieronderzoek;
afleggen van huisbezoeken en in kaart brengen van de relevante leefgebieden;
opstellen van een integraal ondersteuningsplan, plan van aanpak en beschikking bij toekenning;
betrekken van het netwerk, bevorderen van de zelfredzaamheid en waar nodig inschakelen van (zorg)leveranciers/hulpverleners.

Functie-eisen
-afgeronde Hbo/ Wo-opleiding SPH/ Social Work, Psychologie, orthopedagogiek, verpleegkunde, fysiotherapie, ergotherapie;
-communicatief sterk zijn, weten te overtuigen en stevig in hun schoenen staan;
-met de juiste detacherings-mentaliteit (flexibel, representatief, bereid om te reizen);
-stage en/of werkervaring bij een gemeente in het sociaal domein is een grote pré;
-stage en/of werkervaring bij een GGZ instelling of welzijnsorganisatie is een grote pré;
-welke per 28 januari beschikbaar voor 36 uur in de week (na de opleiding minimaal 32 uur per week beschikbaar);
-competenties: stressbestendig, daadkrachtig (probleemoplossend/ confronteren en activeren), verbindend (groot aanpassingsvermogen), goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden (Nederlandse taal), klantgericht;
-grote affiniteit met de doelgroep;
-in bezit van VOG (of een mogelijkheid tot het verkrijgen van een VOG);
-in het bezit van een rijbewijs B;
-gezien de flexibele inzetbaarheid, gaat onze voorkeur uit naar iemand die woonachtig is in Zuid-Holland, Zeeland of West-Brabant;
-detacheren moet je passen: je bent flexibel, reisbereid, representatief en communicatief vaardig.

Om de eerste selectie te kunnen maken wil ik je vragen je cv en motivatiebrief toe te voegen aan je sollicitatie. We verwachten weer grote animo voor dit opleidingstraject en we willen natuurlijk een goede selectie kunnen maken. Daarom kan het misschien wat langer duren voordat je een reactie krijgt op je sollicitatie. Alvast hartelijk dank voor je begrip.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden
-opleiding tot volwaardig junior consulent (jeugdwet of wmo);
-uitstekende opleidings- en (door)ontwikkelmogelijkheden;
-een intern Ontwikkelcentrum waar (op maat) opleidingstrajecten worden verzorgd;
-Gedurende de opleidings- en stageperiode werk je op basis van een opleidingsovereenkomst. Dit betekent concreet dat de opleiding voor jou wordt bekostigd en je gedurende de opleidings- en stage periode geen salaris ontvangt.
-uitstekende arbeidsvoorwaarden met een passende salarisgroei naar kennis en ervaring;
-vanuit diverse projecten ervaring opdoen binnen verschillende gemeenten;
-indien de gehele opleiding is doorlopen en indien de eindtoets en stage naar tevredenheid zijn afgerond, krijg je een arbeidsovereenkomst.

Bedrijfsinformatie
Als Recruitment Consultant binnen het Sociaal Domein haal ik voldoening uit een tevreden professional die ik heb kunnen helpen bij de volgende stap in zijn/haar carrière. Voor meer informatie over deze functie, bel of mail mij gerust. Ook ben ik via WhatsApp goed bereikbaar! Voor een BMC beeldimpressie, volg mij ook op Instagram (@bmc_michellaoudshoorn).

BMC Sociaal Domein locatie Rotterdam bestaat uit drie enthousiaste Recruitment Consultants die verder kijken dan jouw cv. Bij ons ben je geen nummer, maar kennen wij jou persoonlijk. Benieuwd naar onze training en ontwikkel mogelijkheden? https://www.bmc.nl/werkenbijbmc/training-ontwikkeling Door onze nauwe samenwerking met andere collega’s in het land en ons grote netwerk binnen gemeenten vergroot jij je kans op een uitdagende opdracht die er toe doet

Contactinformatie
Voor meer informatie neem je contact op met Michella Oudshoorn via telefoonnummer 06-10831559

Originele vacature. Solliciteer hier.

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie