TP Vacatures

TP Stages & Afstuderen

Waar werk je met TP?

Scholengroep Carmel Hengelo

Begeleider Pluspunt

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: vrijdag, 14th december 2018
Locatie: Hengelo

Functie-omschrijving:

Over Scholengroep Carmel Hengelo
Naam school Scholengroep Carmel Hengelo
Contactpersoon Zie omschrijving
Plaats Hengelo
Type onderwijs Regulier
Sector Voortgezet onderwijs
Website http://www.carmel.nl/vacatures
Beschrijving Meer informatie over Scholengroep Carmel Hengelo vind je op: carmelhengelo.nl.

Scholengroep Carmel Hengel is een Carmelschool. Stichting Carmelcollege verbindt VO-scholen in heel Nederland.
Functietitel Begeleider Pluspunt
Plaatsingsdatum 13-12-2018
Met ingang van 07-12-2018
Referentienummer 3237
Soort vacature Parttime
Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast
FTE 0,7 - 0,8

Omschrijving Heb je hart voor het beroepsonderwijs en wil je kleur geven aan het nieuwe vmbo in Hengelo? Vind je ook dat elke leerling ertoe doet en recht heeft op het behalen van een diploma? Wil je daarom juist de leerling met een hulpvraag extra ondersteuning bieden? Kom dan ons Pluspunt-team versterken!

Jouw verantwoordelijkheden
Samen met twee collega's vorm je de staf van het Pluspunt, dat onderdeel is van het ondersteuningsteam. Dit team staat onder leiding van een teamleider. Het doel van het ondersteuningsteam is: leerlingen zo vroeg en zo snel mogelijk goede en afgestemde zorg bieden. Daarnaast ondersteunt het team de docenten bij het omgaan met leerlingen die problemen ondervinden bij het leren.

Je voert consultatieve gesprekken met de ondersteuningscoördinator, orthopedagoog, leerlingbegeleiders, docenten en mentoren. De intake van de leerling wordt door jou verzorgd. Basis voor dit gesprek is de dossieranalyse.

Er is nauw contact met de ouders over de ontwikkelingen. Daar waar nodig worden extern instanties en hulpverlening in het proces betrokken. Je monitort en overlegt de voortgang met alle betrokkenen. Over didactische en pedagogische ontwikkelingsaspecten, leerbelemmeringen en specifieke hulpvragen informeer en adviseer je betrokkenen.

Jouw profiel
Je hebt leidinggevende kwaliteiten: professionals kunnen motiveren, inspireren en aanspreken.
Je beschikt over kennis (en ervaring) binnen het zorgonderwijs en hebt affiniteit met de volle breedte van het vmbo.
Je bezit coachingsvaardigheden en hebt inzicht in leerprocessen, leerbelemmeringen en handelingsalternatieven.
Het voeren van doelmatige (advies)gesprekken met ouders en leerlingen zijn voor jou geen probleem.
Coördinerende capaciteiten: Je bezit kennis van de hulpverleningsstructuur in en rond de school en kunt de specifiek deskundigheid van diverse medewerkers en instellingen doelgericht inschakelen.
Je hebt een hbo-opleiding afgerond (of bijna afgerond) op het gebied van sociologie, psychologie en/of pedagogiek.
Wij zoeken een begeleider met analytische vaardigheden, creatief is en oplossingsgericht. In deze functie zijn sociale vaardigheden en een ruime mate van reflectief en zelfsturend vermogen uiteraard belangrijk.

Je kunt goed omgaan met nieuwe en onverwachte situaties. Daarnaast kun je goed organiseren en creëer je rust voor docenten en leerlingen. Je bent iemand die anderen ruimte geeft maar niet bang is om te confronteren wanneer dat nodig is. Je bent een collega die kan inspireren in de samenwerking binnen de school en succesvol wil bijdragen aan het nieuwe vmbo.

Jouw werkplek
Scholengroep Carmel Hengelo wordt gevormd door een zestal schoollocaties voor voortgezet onderwijs in Hengelo, Borne en Delden: Lyceum de Grundel, Twickel College Hengelo, Twickel College Borne, Twickel College Delden, Avila College en C.T. Stork College. Binnen de scholengroep werken circa 400 medewerkers voor een kleine 4.000 leerlingen. Wij bieden onderwijs aan voor vmbo, havo en vwo.

Vanaf 1 augustus 2018 is de nieuwbouw voor het beroepsgerichte vmbo, het C.T. Stork College, volledig in gebruik genomen. Hier geven we, samen met onze collega's van het openbaar voortgezet onderwijs (OSG Hengelo), vorm en inhoud aan het beroepsgerichte onderwijs in Hengelo.

Het Pluspunt is een onderdeel van het bureau-ondersteuning. Het richt zich op gedragsverandering bij leerlingen die in het reguliere traject problemen ondervinden. Het Pluspunt geeft deze leerlingen ondersteuning zodat zij, na een korte periode, succesvol terugkeren naar de eigen klas. Dit is maatwerk waarbij ouders, ondersteuning en mentor nauw betrokken zijn.

Ons aanbod
Het betreft een functie van 0,7 - 0,8 fte, tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband.
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 3.731 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 9). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen.
Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, is er een uitstekende pensioenregeling, 8% vakantietoeslag, reiskostenvergoeding en korting op de premie ziektekostenverzekering.

Aanvullende informatie
Wil je meer weten over onze organisatie? Bekijk dan de verschillende websites: www.ctstorkcollege.nl / www.carmelhengelo.nl.

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen?
De heer W. Kerkhofs, directeur onderwijs van C.T. Stork College, beantwoordt ze graag. Neem contact op via telefoonnummer: 06 - 81 47 91 91.

Heb je interesse in deze functie? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op deze site. Wij ontvangen jouw sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, bij voldoende reacties gaat te vacature offline.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisschaal OOP 9

Arbeidsvoorwaarden
Maximaal 3.731,- euro bruto per maand bij een volledige baan (schaal 9). Eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, uitstekende pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering.

Originele vacature. Solliciteer hier.

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie