0
0
0
s2sdefault

Jack Corrigan(Auteur: Jack Corrigan) Tijdens mijn opleiding Toegepaste Psychologie riep ik misschien wel het hardste dat wij te breed werden opgeleid. Nu ik fulltime werk zie ik juist dat breed geschoold zijn in deze tijd alleen maar voordelen heeft. Ik werk bij Qien BV te Utrecht. Qien is een talentontwikkelaar die zich voornamelijk richt op de IT-sector. Door middel van een traineeship bieden wij mensen de kans om zich om te scholen of zich te ontwikkelen op het gebied van de IT. Zelf heb ik wel affiniteit met de IT, maar weet ik er nog niet zoveel vanaf.

 

Momenteel voer ik een dubbele functie uit. Een gedeelte van mijn werkzaamheden focust zich op recruitmenttaken. Hierbij gebruik ik veel van de vaardigheden die ik tijdens mijn specialisatie “Arbeid en Organisatie” heb opgedaan. Zo voer ik veel sollicitatiegesprekken, zowel telefonisch als face-2-face, waarbij ik gebruik maak van de gesprekstechnieken die ik tijdens de opleiding heb geleerd. Ook maken wij tijdens de sollicitatieprocedure gebruik van een IQ- en een persoonlijkheidstest. Tijdens de persoonlijkheidstest worden de competenties van de kandidaat in kaart gebracht. Ook geeft deze test weer hoe ontwikkelbaar deze competenties zijn. Dankzij TP begrijp ik goed wat en hoe deze competenties gemeten worden. Aan de hand van de testscore ontwikkelt een externe trainer een softskill-programma. Een aantal onderwerpen die tijdens deze trainingsdagen aanbod komen zijn; het verbeteren van communicatie, hoe presenteer je jezelf en hoe ga je om met conflicten. Ook dit heeft raakvlakken met TP.

Naast mijn werkzaamheden als recruiter ben ik ook de marketeer van het bedrijf. Marketing is sinds het boek Influence van Cialdini (consumentengedrag) een grote passie van mij. Naast mijn studie heb ik vele cursussen over o.a. Facebookadvertenties, branding, automatisering en nog veel meer. Nu krijg ik van Qien veel vrijheid. Zo ben ik verantwoordelijk voor de nieuwe website, het beheren van de sociale media kanalen, het opzetten van advertenties en het opzetten van een offline marketingcampagne door middel van campusrecruitment. Met als uiteindelijk doel door meer mensen gevonden worden.

Zoals je ziet is mijn werk erg divers en heb ik juist veel gehad aan dat ik breed ben geschoold. Ook merk ik als recruiter dat wij nu in een gouden tijd leven. Mocht het je niet lukken om een baan te krijgen als TP’er raad ik je aan om je CV op deze jobboards te plaatsen; Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Indeed. Geef daar aan in welke richting je een baan zoekt en als het goed is word je vervolgens platgebeld door recruiters. Misschien zelfs wel door mij.. Mocht je nog niet afgestudeerd en enthousiast worden van dit bericht, kijk dan even op de vacaturepagina van toegepastpsycholoog.nl, want ik zoek nog iemand die mij kan ondersteunen in mijn werkzaamheden! Dit zullen voornamelijk marketingtaken zijn, maar je krijgt ook de kans je te ontwikkelen op het gebied van recruitment.

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie