0
0
0
s2sdefault

toekomst(Auteur: Roel Blok) Dit is het voor sommige van ons. Afstuderen, bijna klaar. Stress, slapeloze nachten, Red Bull en koffie. Als het niet nu is, dan in oktober, hoe dan ook gaan we van deze studie af. Andere mensen op deze site zijn al lang klaar en zijn al bezig in de praktijk. Hoe kijken jullie terug op jullie studie? Hoe kijken wij, die nu bijna klaar zijn, er straks op terug?

Ik als een tijd van triomfen, maar ook van veel strijd. Coachingsvaardigheden, een ruimte zoeken waar je niet uit werd gekickt, de APA fixen op het laatste moment. Maar ook de introdagen, de gesprekken met mensen in de kroeg, de eindfeesten ieder jaar.

De wereld is eng.
Dat weten de mensen die al bezig zijn in het veld ook. In de praktijk moet je het zelf fixen. Jij bent dan de expert. We hebben dingen geleerd die zo voor de hand liggen, dingen waarvan je denkt: Iedereen die even logisch nadenkt snapt dit. Maar mensen denken vaak na in kleine hokjes, hun bandbreedte is beperkt en ze denken alleen na over de dingen waar ze voor zijn opgeleid.

Dus jij. bent. de expert.
Je werkgever gaat op jou oordeel af, als jij het 'opfokt' dan heeft dat grote gevolgen.
Maar weet je?
Het is onze wereld.
En we kunnen het.

Ik ben op deze studie mensen tegen gekomen waar ik bewondering voor heb, mensen die hun eigen pad volgen. Ik heb het over Yiri Bloemkolk Puertas Martinez die onderzoek doet naar de waardes van vaders in relatie met hun kinderen. Ik heb het over Frank Huisman die voor de gemeente onderzoek doet naar hoe je scholieren kan nudgen, om op hun dagelijkse route naar school minder afval op straat te gooien. Ik heb het over Ilse van Beurden die TP docenten leert hoe zij ons weer kunnen leren om met polarisatie om te gaan of Laszlo La Ferrera die leerkrachten mindfulness aanleert om de concentratie te bevorderen in de klas. Ik kan nog meer mensen opnoemen die op een manier indruk op mij hebben gemaakt, maar dan word deze blog even lang als mijn afstudeerscriptie.
Wat ik bedoel is dat de wereld van ons is. We hebben de skills, we kunnen onderzoek doen, we kunnen dieper nadenken. Wij weten dat je mensen vragen moet stellen en niet advies moet geven, wij hebben het inzicht waar gedrag vandaan komt. Wat ik ook doe, waar ik ook heen ga, ik zal mezelf altijd met trots een Toegepast Psycholoog noemen. Dus voor iedereen, nog bezig met (af)studeren of druk bezig in het veld:

De toekomst is nu.
De toekomst is TP.
Wij zijn TP en wij zijn de toekomst
WIJ. ZIJN. NU.

Roel Blok

Geschreven door Roel Blok:
“Be the change you wish to see in the world”.
Mahatma Gandhi

Bio: Roel Blok hier, gedreven betweter die ook wel in is voor een grapje. Ik post regelmatig flauwe psychologie grappen op de Facebook van Toegepaste Psychologie en wil ondertussen de wereld veranderen. Ik interesseer me voor gedragsbeïnvloeding en Nudging en zie daar veel mogelijkheden in. Ik denk dat we als Toegepaste Psychologen een verantwoordelijkheid hebben om de wereld ten goede te beïnvloeden. Door mijn achtergrond in het theater en nu deze studie heb ik voor mijn gevoel de tools om die verandering te zijn.

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie