0
0
0
s2sdefault

nieuws op tabletToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Won Trump door gorilla-eigenschappen? | NIP tegen plannen kabinet bij 'voltooid leven' | Vrouwen hebben een beter geheugen. 

Trump wint door 'gorilla-achtige' eigenschappen

Dit stelt hoogleraar evolutionaire psychologie Mark van Vugt (Vrije Unversiteit Amsterdam). De onderzoeksgroep van Vugt stelde een jaar geleden al dat Trump een kansrijke kandidaat was. Ons oerinstinct wordt aangesproken door de uiterlijke kenmerken die Trump heeft. Een brede kaak, kleine ogen en een zware stem hielpen Trump hierbij. Opvallend is dat Nigel Farage (Brits poloticus) Trump in een interview eerder ook vergeleek met een 'silverback gorilla', zie onderstaande video:

 Lees hier meer over de opmerkelijke constateringen van Mark van Vugt in het artikel van de Volkskrant. 

Het NIP is tegen plannen om ouderen met 'voltooid leven' te helpen sterven

Het NIP keert zich tegen de plannen van het kabinet om ouderen met een 'voltooid leven' te helpen sterven. Dit geeft volgens de beroepsvereniging een verkeerd signaal aan ouderen, en werkt negatieve stereotypering van ouderdom in de hand. Het NIP denkt dat er een nieuwe groep patiënten gaat ontstaan: ouderen die lijden aam het bestaan van zo'n keuze. Lees hier meer over het standpunt van het NIP in dit artikel van Trouw.  

Geheugen van vrouwen blijkt beter dan dat van mannen.

Dit is de conclusie van een onderzoeksartikel gepubliceerd in 'Menopause'. Er zijn 212 mannen en vrouwen getest tussen de 45-55 jaar, zij kregen verschillende geheugentesten. Uit de resultaten blijkt dat vrouwen beter scoorden dan mannen. Lees hier meer informatie over deze vondst op medicalnewstoday (Engelstalig).  

Meer nieuws:

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie