0
0
0
s2sdefault

nieuws bij ontbijtToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Ritmisch spreken werkt in voordeel Clinton | Over liedjes in je hoofd | Ook bang voor insecten? Dit is waarom! | Betere sportresultaten door competitie.

Gaat de ritmische uitspraak van Clinton ervoor zorgen dat ze wint van Trump?

De verkiezing van de nieuwe president van Amerika gaat komende week plaatsvinden. Hans Rutger Bosker (onderzoeker van het Max Planck Instituut) zet zijn geld op Clinton. De onderzoeker analyseerde namelijk het spraakritme van de twee kandidaten en Hillary kwam daarbij het beste uit de bus. Uit onderzoek blijkt dat mensen die praten met een lagere stem en meer variëren in tempo, volume en toonhoogte charismatischer overkomen. Maar ook een duidelijk ritme in je spraak zorgt ervoor dat mensen een positief beeld van je vormen, stelt Hans Rutger Bosker. Lees hier meer in het artikel van nemokennislink.

Zit er de hele tijd een liedje in je hoofd? Waarschijnlijk is het een bijzonder liedje:

Het blijkt dat een liedje dat maar in je hoofd blijft zitten, écht bijzondere eigenschappen heeft. Het tempo ligt hoog, en vaak zit er in de melodie een of ander vertrouwd patroon: op en neer als in een kinderliedje, bijvoorbeeld. Dat verklaart waarom de hits Bad Romance van Lady Gaga en Somebody That I Used To Know van Gotye wél eindeloos in het hoofd blijven zitten, maar vergelijkbare recente hits zoals Just Dance van Lady Gaga een stuk minder, schrijven Britse en Duitse onderzoekers in vakblad Psychology of the Aesthetics, Creativity and the Arts. Lees het hele artikel van de Volkskrant hier

Top 10 van aanstekelijke liedjes:

1. Bad Romance - Lady Gaga
2. Can't Get You Out Of My Head - Kylie Minogue
3. Don't Stop Believing - Journey
4. Somebody That I Used To Know - Gotye
5. Moves Like Jagger - Maroon 5
6. California Gurls - Katy Perry
7. Bohemian Rhapsody - Queen
8. Alejandro - Lady Gaga
9. Poker Face - Lady Gaga
10. Een gelijkspel between Single Ladies by Beyonce and Rolling in the Deep by Adele
(Bron)

Waarom zoveel mensen bang zijn voor insecten.

Heel veel mensen zijn bang van insecten, terwijl deze kleine beestjes ons rationeel gezien (meestal) geen kwaad kunnen berokkenen. Hoewel we dat ook weten, springen we toch massaal recht als we ergens een kleine spin of kakkerlak zien rondkruipen. Experts van Science of Us leggen in dit artikel op hln.be uit hoe dat komt.

Betere sportresultaten door competitie

Heb jij ook soms moeite om naar de sportschool te gaan? Wat kan je daar nou tegen doen? Volgens onderzoek van de Universiteit van Pennsylvania is de oplossing dat je er een wedstrijdje van moet maken! De onderzoekers lieten onlangs 800 studenten meedoen aan een ruim twee maanden durend sportprogramma, genaamd ‘PennShape’. In het onderzoek werd een speciaal sociaal medium opgezet. De deelnemers werden verdeeld in vier groepen, variërend van individuele competitie en een steunteam tot een team met competitie en een controlegroep. Zo ontdekten de wetenschappers hoe de verschillende manieren van ondersteuning en druk de sportresultaten beïnvloeden. Lees hier gedetailleerdere resultaten van het onderzoek op metronieuws.nl

Meer nieuws:

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie