0
0
0
s2sdefault

nieuws mobielToegepastpsycholoog.nl helpt je om interessante, grappige en leerzame artikelen uit actuele bronnen op een rijtje te zetten. Deze keer onder andere: Langer leven door actief te zijn op facebook | Waarom liegen mensen? En hoe zie je dat? | Jongeren in de (slaap)problemen door social media.

Mensen met een actief sociaal leven op Facebook leven langer

Een heerlijk ongenuanceerde titel van de Volkskrant: "Wie meer vrienden heeft op Facebook gaat minder snel dood. Dat ontdekten Amerikaanse onderzoekers bij een studie onder twaalf miljoen gebruikers van het onlineplatform." Er kunnen vraagtekens gezet worden bij de causaliteit van de uitspraak, want gezonde en gelukkige mensen zullen over het algemeen sociaal actiever zijn. Lees hier het hele artikel. Het onderzoek is hier te vinden.

Twentse jongeren in ziekenhuis door social mediagebruik vlak voor slapengaan

Op Tubantia.nl staat een interessant artikel over de impact van het gebruik van telefoons vlak voor het slapen. Het gebruik van sociale media vlak voor het slapengaan kan ernstige klachten geven bij jongeren. Dit concluderen twee neurologen. Enkele honderden van hen komen er jaarlijks mee in een Twents ziekenhuis terecht.Het artikel is hier te lezen

Waarom mensen liegen, en hoe je een leugenaar ontmaskert

Iedereen vertelt wel eens een leugentje om eigen bestwil, toch? In een infographic worden door hln.be allemaal weetjes over liegen op een rijtje gezet. Informatief! De bronnen die gebruikt zijn zijn echter wel een beetje 'indirect', dus je zal even moeten doorklikken om achter de bronnen van de cijfers te komen. Bekijk hier de infographic van hln.be.

Meer nieuws:

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie