0
0
0
s2sdefault

(Auteur: Frederique Jongenelen) Graag wil ik jullie voorstellen aan Adinda Lapré. Zij is een alumna van de opleiding Toegepaste Psychologie van de Hogeschool van Amsterdam en is gespecialiseerd in het werkveld Gezondheid, Zorg en Welzijn.

Ik heb haar een paar vragen gesteld over hoe zij de studie ervaren heeft en wat zij op dit moment, als alumna zijnde, aan het doen is.

1. Hoe is de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam je bevallen?
De studie is mij heel goed bevallen! Zoals meeste scholieren wilde ik ‘iets met mensen’ en vond ik het vrij lastig om hier een keuze in te maken wat betreft opleiding. Door het omvangrijke curriculum heb ik de kans gekregen mij te oriënteren binnen het werkveld van de toegepast psycholoog. Ik heb nog kort aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd maar ben achteraf blij dat ik gewoon bij Toegepaste Psychologie ben gebleven!

2. Wat vond je het leukst aan de studie Toegepaste Psychologie?
Zoals ik al aangaf was ik vooral zoekende; wat wil ik later gaan doen, wat vind ik leuk, al dat soort vragen bleven mij achtervolgen. De studie heeft mij dan ook veel helderheid kunnen geven over wat ik wil en kan. Daarvoor moesten we dan ook allemaal een eindeloos aantal reflectieverslagen schrijven die achteraf toch best nuttig waren.

3. Wat vond je minder leuk aan de studie Toegepaste Psychologie?
Natuurlijk waren er wat minder leuke vakken en opdrachten maar dit waren geen dramatische dingen. Ik miste eigenlijk vooral iets bij Toegepaste Psychologie, namelijk een training commerciële vaardigheden. Er zijn mensen die van nature de vlotte babbel hebben en zo even de telefoon oppakken en bellen. Voor de mensen die dat iets minder hebben, zoals ik, was een commerciële training wellicht handig geweest om daar meer zelfvertrouwen in te creëren.

4. Hoe was het om werk te vinden na je studie?
In mijn eigen beleving: verschrikkelijk. Na vier jaar studeren had ik het gevoel in een zwart gat te vallen. Hier heb ik wel even moeite mee gehad gezien mijn hele routine was omgegooid. Maar na mij daar overheen gezet te hebben was het knallen. Ik stuurde een aantal sollicitaties per dag uit en ik heb welgeteld drie reacties gehad (waaronder van het bedrijf waar ik nu werk). Eerst solliciteerde ik voornamelijk in de zorg maar wat wel bekend is is dat er nu zo veel wordt bezuinigd in de zorg, dat er voornamelijk onbetaald werk is te vinden binnen de randstad. Zodoende ben ik ook m’n zoekacties gaan verbreden en gaan kijken naar wat ik wèl kan, in plaats van te focussen op functie-eisen waar ik niet aan voldeed.

5. Ben je werkzaam in de branche van Toegepaste Psychologie?
Jazeker! Uiteindelijk heeft er 4 maanden tussen mijn afstuderen en (betaald) fulltime werk gezeten. Ik heb de werkveldrichting GZ&W gedaan maar werk nu eigenlijk binnen het werkveld A&O. Ik ben namelijk intercedent bij een personeelsdienst in groen/grijs werk. Denk hierbij aan hoveniers, stratenmakers maar ook aan bedrijfsleiders van grote groenbedrijven. Het is een ontzettend variërende baan waarbij grotendeels van de werkzaamheden ad hoc zijn, dus geen enkele dag is hetzelfde. Je hebt te maken met allerlei facetten van arbeidsbemiddeling. Zelf vind ik dit een perfecte startersbaan voor een Toegepast Psycholoog gezien het vooral belangrijk is dat je contact durft te leggen en goed een gesprek aan kan gaan.

6. Heb je nog wijze woorden voor de andere (toekomstige) alumni?
De opleiding geeft je een goede basis maar het meeste bereik je door juist dat te combineren met waar jij goed in bent en wat jij leuk vindt! Als je dat helder hebt voor jezelf, wordt het vinden van werk en het werk zelf een stuk prettiger.

7. Heb je nog een gouden tip voor de opleiding zelf?
Ga zo door! Gooi er nog een commerciële training in en blijf de toppers afleveren op de arbeidsmarkt! 
 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie