0
0
0
s2sdefault

(Auteur: Frederique Jongenelen) Graag wil ik jullie voorstellen aan Eef de Rijk, een alumna gespecialiseerd in het werkveld Onderwijs & Ontwikkeling. Zij was erg enthousiast om met jullie haar ervaring te delen over zowel de studie als haar loopbaan als toegepast psycholoog.

1. Hoe is de studie Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam je bevallen?
Heel erg goed! Voordat ik begon aan TP heb ik een jaar commerciële economie gestudeerd. Hoewel ik die opleiding inhoudelijk erg interessant vond voelde ik mij niet op mijn plaats en ben ik gaan zoeken naar een studie die beter bij mij paste. Tijdens de open dag van TP voelde ik mij meteen thuis en dat gevoel is in vier jaar alleen maar sterker geworden.

2. Wat vond je het leukst aan de studie Toegepaste Psychologie?
Het toepassen van de theorie in de praktijk. Niet alleen tijdens stages en opdrachten voor school merkte ik dat ik mijn psychologische kennis ook erg goed kon toepassen in mijn privé leven. Op die manier ging de stof echt leven en had ik meer plezier in het lezen van de theorie.

3. Wat vond je minder leuk aan de studie Toegepaste Psychologie?
Na vier jaar elke stap die je hebt gezet te moeten evalueren was ik wel even klaar met het schrijven van reflectieverslagen.

4. Hoe was het om werk te vinden na je studie?
Ik had daar geluk mee. Tijdens het schrijven van mijn scriptie kwam er een functie bij mijn opdrachtgever vrij en daar heb ik op gesolliciteerd. Ik had opeens al een baan terwijl ik nog moest afstuderen!

5. Ben je werkzaam in de branche van Toegepaste Psychologie?
Sinds het behalen van mijn diploma in augustus 2015 ben ik drie dagen per week werkzaam als onderzoeker bij Dienst Studentenzaken van de HvA. Mijn grootste project is een kwalitatief onderzoek naar de begeleidingsbehoefte van de zittende HvA student. Daarnaast houd ik mij bezig met het evalueren van de het meelopen en proefstuderen, ben ik commissie lid bij Jong HvA en ondersteun ik verschillende teams bij hun werkzaamheden.
Naast mijn werk bij de HvA heb ik eind 2015 mijn eigen onderneming opgezet, Met Eef ruim je op, en begeleid ik als opruimcoach mensen bij het uitzoeken en opruimen van hun spullen. Op mijn website, meteefruimjeop.nl, kun je meer lezen over mijn werkwijze en kun je voorbeelden zien van mensen die ik heb geholpen met opruimen. 

6. Heb je nog wijze woorden voor de andere (toekomstige) alumni?
Welk werk je ook ergens doet, doe het goed. Ook al  begin je ergens met het alfabetiseren van het archief, als jij je werk goed doet en betrokken bent bij de organisatie, wordt dat opgemerkt en zullen ze aan je denken als er functies vrij komen.

7. Heb je nog een gouden tip voor de opleiding zelf?
Ik vind het erg belangrijk dat de opleiding contact blijft houden met afgestudeerde TP’ers om inzicht te krijgen in het werk wat ze uiteindelijk gaan doen en op welke manier de opleiding nog beter kan aansluiten bij het werkveld. Ik zie dan ook uit naar het Alumni event!
 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie