0
0
0
s2sdefault

(Auteurs: Tom van der Veer, Madelon van Vugt, Dominique Dehue) Propedeuse, vierde kwartaal. Deel vier in een achtdelige serie over jaar 1 en 2 van de studie Toegepaste Psychologie in Leiden. 


Begin april
De laatste periode voordat de zomervakantie begint. Deze periode is een week korter dan de andere periodes. Het project van deze periode is selectierapportage: opdracht is het maken van een assessment/selectie voor een functie die je zelf mag uitzoeken. Tom en zijn projectgroep kiezen voor de functie 'Psychodiagnostisch medewerker'.

 Klasgenoten mogen op deze functie reageren. Tom en zijn projectgroep moeten het assessment ben hen afnemen en dan beoordelen of de kandidaat/klasgenoot geschikt is voor de functie. Ze maken onder andere een rollenspel om dit te beoordelen. Naast het rollenspel worden er nog 3 andere assessment instrumenten bedacht en vervolgens bij de sollicitanten afgenomen.

Eind april
Dominique zit nu ongeveer op de helft van de laatste periode en ze merkt dat de tijd nu toch wel erg snel gaat. Ondanks dat het de laatste periode voor de zomervakantie is, heeft Dominique nog redelijk goed haar aandacht bij de vakken. Er zijn ondertussen al een paar colleges van de vakken 'Arbeid en Psychologie van het persoonlijke' geweest. Dominique vindt het vak psychologie van het persoonlijke interessant vak, maar het boek is in het Engels geschreven en hierdoor kost het lezen van de stof voor haar meer tijd. Daarnaast oefent ze gesprekstechnieken voor 'Psychologische Gespreksvoering'. Dit is een vak waar ze heel actief bezig is en veel technieken leert die ze gelijk toe kan passen tijdens het oefenen. Dominique merkt dat ze al veel verbeterd gaandeweg het oefenen.

Begin juni
Het is bijna het einde van periode vier en van het eerste jaar: de tentamens komen er weer aan. Voor Madelon hangt er veel van deze tentamens af, want ze wil de propedeuse behalen. Ook wil ze alle tentamens in één keer behalen zodat ze met een goed gevoel aan haar zomervakantie kan beginnen. Het project is al afgerond en dat geeft een hoop ruimte in de planning voor de tentamens. Het project ging deze periode over een assessmentbedrijf en ze moest zelf ook zogenaamd solliciteren bij het andere bedrijf van de andere projectgroep. Het wordt een uitdaging om alle tentamens in één keer te behalen, maar Madelon heeft er wel een goed gevoel over. Vol goede moed begint zij aan haar tentamenweek.

Begin juli
De tentamenperiode is afgerond. Tom, Dominique en Madelon hebben alle drie de propedeuse in een keer gehaald. Op naar jaar twee!
 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie