0
0
0
s2sdefault

10 maart wordt tijdens het NBTP-congres de eerste Toegepast Psycholoog Scriptieprijs uitgereikt. De komende weken worden de kanshebbers aan jullie voorgesteld. De vierde kandidaat voor de scriptieprijs is Hester Buwalda, een alumna van toegepaste psychologie bij de Hogeschool van Amsterdam. Zij heeft onderzoek gedaan naar "de specifieke behoeften van studenten ten aanzien van de vorm en inhoud van nazorg bij rouwgroepen van SPA020". Lees hier de samenvatting van haar scriptie:

(Auteur: Hester Buwalda) Dit onderzoek is uitgevoerd voor SPA020, een organisatie die zich richt op het creëren van ontmoetingsplekken voor studenten die verdieping zoeken in levensbeschouwing en zingeving. Een van de bijeenkomsten die SPA020 organiseert zijn rouwgroepen voor studenten die een naaste hebben verloren. Bij SPA020 was onvoldoende bekend wat de specifieke behoeften van deze studenten waren ten aanzien van de vorm en inhoud van nazorg.
Het onderzoek diende in kaart te brengen wat deze behoeften zijn. Tevens is onderzocht op welke manier aandacht kan worden gegeven aan zingeving in de nazorg. Het onderzoek is zowel gestuurd door theorie als verkennend omdat er literatuur- en praktijkonderzoek is gedaan. Het praktijkgedeelte bestond uit vijf diepte interviews met (oud)deelnemers van de rouwgroep. Om tot een conclusie te komen zijn praktijk en literatuur aan elkaar gekoppeld.
Het onderzoek bevestigt dat er behoefte is aan nazorg bij de doelgroep en dat er een verband aanwezig is tussen rouw en zingeving. Als eerst kan aandacht worden gegeven aan zingeving in de nazorg door middel van de narratieve psychologie en de positieve psychologie. Daarnaast kan psycho-educatie een mogelijkheid zijn om de eenzaamheid en onzekerheid te verminderen. Deze bevindingen kunnen geïmplementeerd worden in de bestaande nazorg zodat deze beter aansluit bij de behoeften van de doelgroep.
Dit onderzoek biedt SPA020 verschillende mogelijkheden van nazorg die zijn beschreven in een adviesrapport. Het opvolgen van dit advies kan bijdragen aan het optimaliseren van zorg voor de doelgroep van SPA020.

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie