0
0
0
s2sdefault

(Auteurs: Tom van der Knaap, Madelon van Vugt, Dominique Dehue) Deel 1 in een serie over jaar 1 en 2 van de studie Toegepaste Psychologie in Leiden.

Eind augustus
Vandaag is de startbijeenkomst voor alle tweedejaars studenten Toegepaste Psychologie en is er de kennismaking met je nieuwe klas en Studieloopbaanbegeleider. Dominique komt weer aan op de Hogeschool en het voelt vertrouwd. En ondanks dat ze weet wat ze moet verwachten, omdat ze vorig jaar ook haar propedeuse hier haalde, voelt ze toch nog zenuwen en spanning door haar lijf gaan: Er is een nieuwe klas, nieuwe vakken en andere docenten. Hoe gaat het dit jaar allemaal verlopen?

Half september
Het is de derde week van de eerste periode. Madelon merkt dat zij ondertussen gewend geraakt is aan haar nieuwe klasgenoten. De eerste paar dagen weer naar school gaan waren wennen, maar nu voelt zij zich goed op haar plek. Ondertussen zijn er een paar colleges van de verschillende vakken geweest en beginnen de opdrachten binnen te stromen. Aan het begin van deze week heeft Madelon afgesproken met een klasgenoot. Samen moeten zij aan het eind van de week voor het vak groepsdynamica een training geven over macht. Na deze afspraak blijft ze op school om zicht voor te bereiden op de volgende coachsessie met haar coachee voor het vak coaching- en begeleidingstraject. Zij helpt haar coachee om een vraagstuk op te lossen. In het mediacentrum zoekt zij een coachboek op ter inspiratie. Ten slotte begint ze met de opdrachten die gemaakt moeten worden voor coachende gespreksvoering waarin je leert negatieve opvattingen, positief te maken.

Eind oktober
Het is de week voor de toetsweek en wat heeft Tom nog veel werk te doen. Hij heeft veel opgestoken deze periode, vooral over coaching. Ook heeft hij geoefend met het geven van trainingen over communicatie en brainstormen. Volgende week moet hij dit voor een cijfer gaan doen, dat word nog flink oefenen. Daarnaast is hij bijna klaar met zijn project. Hij heeft 3 weken een coachee begeleid die last heeft van een concentratieprobleem. Terugkijkend is  hij heel trots op zichzelf en op zijn coachee. Tijdens het schrijven van zijn reflectie merkt hij dat er zijn veel leerpunten waren en ziet hij waarop hij zich ontwikkeld heeft deze periode. Nog even door de tentamenperiode en dan begint de volgende periode alweer!

Foto bij start artikel - van links naar rechts: Dominique, Tom en Madelon.

 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie