0
0
0
s2sdefault

(Auteur: Lies Korevaar) Veel jongeren met psychische problematiek ervaren belemmeringen of problemen bij het volhouden van een opleiding. Het gevolg kan zijn dat de educatieve ontwikkeling onderbroken wordt, dan wel voorgoed wordt afgebroken. Het (opnieuw) oppakken of vervolgen van de opleiding wordt vaak als een (te) moeilijke opgave ervaren. Dit heeft dan meestal weer tot gevolg dat de ontwikkeling naar betaald werk stagneert.

Om deze jongeren te ondersteunen bij het kiezen, verkrijgen en behouden van een reguliere opleiding heeft het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen de afgelopen twee jaar samen met landelijke en Europese partners twee Begeleid Leren-projecten opgezet en uitgevoerd. Ter afronding van deze projecten wordt op 16 en 17 november 2015 in Groningen de 1st European Conference on Supported Education georganiseerd. De voertaal tijdens de conferentie is Engels.

Voor professionals die betrokken zijn bij jongeren met psychische problemen een gelegenheid om zich in twee dagen op de hoogte te stellen van nationale en internationale initiatieven op het gebied van Begeleid Leren. Gerenommeerde sprekers vullen het plenaire gedeelte en daarnaast zijn er 26 workshops en meer dan 25 posterpresentaties. Nederlandse deelnemers aan de conferentie ontvangen het Handboek Begeleid Leren.
Zie www.supportededucation.eu/conference voor meer informatie en registratie (tot 1 oktober ontvangt men Early Bird korting!). Hieronder staat de Engelstalige flyer voor meer informatie. Kijk in de agenda voor de locatie. 


TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie