0
0
0
s2sdefault

Op 11 februari ging de Slimmer Leven Challenge van start met 179 studenten, verdeeld over 30 teams. In ieder team zaten studenten van Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven, het Summa College en Avans Hogeschool. Op diverse momenten pitchten zij hun ideeën aan een jury uit de overheid, de zorgwereld, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Experts uit de praktijk begeleidden hen bij de uitwerking van hun concepten. Tijdens de finale ontving het winnende team een cheque van € 3000,- en een ballonvaart uit handen van Staf Depla, wethouder in de gemeente Eindhoven.

Een belangrijke schakel in dit winnende team is Vera Luijkx, student van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie. Met haar teamgenoten heeft ze volgens de jury het beste concept aangeleverd. Het team van Vera heeft een platform bedacht waar ouderen diensten kunnen aanbieden en in de vorm van filmpjes hun kennis en vaardigheden kunnen tonen zodat men weet wat het aanbod is. Een soort ruilhandel van kennis en kunde!

Dankzij dit platform krijgen ouderen erkenning voor iets waar ze goed in zijn, hebben ze iets om handen en doen bovendien sociale contacten op. Een mooi initiatief!

Hilde Meijs, directeur Summa Zorg: “Als ik terugkijk op de afgelopen maanden en zie welke zorginnovatie nu gewonnen heeft, dan ben ik zeer tevreden. Enerzijds omdat ik hoop dat de zorginnovaties daadwerkelijk op de markt gebracht worden, zodat ouderen hier hun voordeel mee kunnen doen. Anderzijds vind ik de samenwerking tussen verschillende studenten mooi om te zien. Studenten van TU/e, Fontys, Summa en Avans leren hier van elkaar, door ieder vanuit eigen invalshoek theorie en praktijk samen te brengen."

Wij zijn er met ons instituut erg trots op dat we, met de focus op talentgericht onderwijs, wederom een student kunnen prijzen met deze prestatie.

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie