0
0
0
s2sdefault

Het Parktheater en Fontys Hogescholen organiseren in de week van 16 tot en met 20 maart samen ‘Geluk voor Eindhoven’, een mix van educatieve en culturele bijeenkomsten rond het thema Geluk. De evenementen vinden plaats op inspirerende plekken in de Eindhovense binnenstad (waaronder o.a. het Parktheater, de Catharinakerk en de Effenaar).

Geluk is het jubileumthema van het 50-jarige theater. En ook binnen het onderwijs neemt het een steeds belangrijkere rol in:  Fontys Hogeschool HRM en Psychologie, één van de trekkers van ‘Geluk voor Eindhoven’ leidt haar studenten sinds enige tijd op voor de ‘Economie van het Geluk’. Eind 2014 werd de samenwerking tussen theater en hogeschool afgetrapt met een onderzoek naar Geluksplekken in Eindhoven, nu worden medewerkers, studenten en Eindhovenaren opgeroepen om te komen delen in de opgedane kennis.

Lezingen van (inter)nationale experts
De aftrap van ‘Geluk voor Eindhoven wordt op maandagmiddag 16 maart gegeven met het symposium ‘De Gelukkige Stad’ in de podiumzaal van het Natlab. Studenten van verschillende opleidingen van Fontys Hogescholen gaan daar met deskundigen en beslissers in gesprek over de vraag: Hoe maken we Eindhoven gelukkig(er)? Maandagavond staat in het teken van een grote openbare lezing van de Belgische geluksambassadeur Leo Bormans in de Catharinakerk in het hart van Eindhoven. Zijn “World Book of Happiness” werd door voormalig Europees president Herman van Rompuy cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag geluk en levenskwaliteit ook op de politieke agenda te zetten en onlangs verbaasde hij de kijkers van De Wereld Draait Door door in de talkshow twee minuten lang te zwijgen.
 
Op dinsdagavond 17 maart confronteert wetenschapsjournalist Mark Mieras mensen in het Parktheater met hun eigen hersenen. Hij vertaalt de bevindingen van hersenonderzoekers voor de 'gewone' mensen voor wie deze kennis van waarde is. Mieras geeft tips voor iedereen die lang en gelukkig wil leven en zoomt ook nog in op een groot mysterie: pubers en geluk. Afdeling Geluk sluit deze lezing af met een knipoog. Cabaretduo Koops & De Graaf, schrijvers van het boek Ulftingenwest, de ongelukkigste gemeente van Nederland geeft in hun voorstelling antwoorden op belangrijke vragen als: is geluk maakbaar en hoeveel geluk zit er in ongeluk?
 
Geluksplekken
Op 20 maart worden ook een aantal Geluksplekken in de stad onthuld. Dit zijn plekken waar je uitgenodigd wordt om een “positieve interventie” te beleven, die je dichter bij het waarmaken van je dromen kan brengen. Studenten van Fontys Hogeschool HRM en Psychologie zijn hiervoor de afgelopen weken een aantal Eindhovense wijken ingetrokken om te onderzoeken waar Eindhovenaren gelukkig zijn en richten een aantal van die plekken zo in dat die ook bij kunnen dragen aan het geluk van anderen.

Op de website www.gelukvooreindhoven.nl vind je meer informatie over de activiteiten tijdens ‘Geluk voor Eindhoven’. Een aantal activiteiten is gratis toegankelijk op inschrijving, voor sommige lezingen geldt een kaartverkoop.
Laat ons ook even weten of je komt: Facebookevent

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie