0
0
0
s2sdefault

In een interview met Monique Korpershoek (voorzitster NBTP) werd een mooi beeld geschetst van haar toekomstvisie: "Ik ben tevreden als ik straks met iemand praat, maakt niet uit met wie, en dat diegene als ik zeg dat ik toegepast psycholoog ben, zegt: ‘O ja, een toegepast psycholoog, daar hebben wij er ook één van in ons team zitten!". Toegepast psychologen, studerend en afgestudeerd, zullen allen de wenselijkheid en het belang van deze visie onderkennen, maar wat kan jij bijdragen om deze situatie bereiken?

Ambassadeur
Als studerend én afgestudeerd toegepast psycholoog heb je zelf een erg bepalende rol in het verspreiden van know-how over toegepaste psychologie; je bent er immers één! In die zin hebben toegepast psychologen door de nieuwigheid van de opleiding een gedeelde verantwoordelijkheid om de studie en het werkveld te positioneren. Jullie zijn de 'eerste indruk' die het werkveld krijgt over de toegepast psycholoog, zorg dat deze goed is! Naast je eigen vaardigheden en professionaliteit, is het ook handig als je aan een leek duidelijk kan uitleggen wat de term toegepaste psychologie inhoudt. Deze 'pitch' is bepalend voor de beeldvorming van de geïnteresseerde over het begrip toegepaste psychologie. Heb je hier moeite mee? Kijk hier eens voor inspiratie.

Online ambassadeur
Ook op social media kan je een belangrijke rol vertolken in het verspreiden van kennis over toegepaste psychologie. Door 'likes', 'shares' en 'retweets' verhoog je het aantal bezichtigingen van het gepubliceerde bericht. Een bericht over de vraag naar startende toegepast psychologen heeft bijvoorbeeld door het aantal 'likes & shares' meer dan 4400 weergaven gekregen in tijdlijnen van facebook. Dat zijn 4400 mensen die zien dat een toegepast psycholoog gewild is voor een functie! Juist door jullie betrokkenheid wordt de grootte van het publiek vermenigvuldigd. Www.toegepastpsycholoog.nl bericht op twitter, linkedin en facebook. Laat de mensen om je heen zien wat voor professie jij beoefent!

NBTP
Naast jullie eigen inspanningen, heeft de Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie de positionering van de toegepast psycholoog ook hoog in het vaandel staan. Hier gaan ze de komende jaren actief mee aan de slag. Lees in het interview met Monique Korpershoek (voorzitster NBTP) wat de specifieke plannen zijn. Je kan hen steunen door lid te worden, en/of door een actieve bijdrage te leveren in de uitvoer van de plannen. Ze willen bijvoorbeeld de komende jaren veel aan tafel komen bij bepalende instanties en gesprekken, om zo te kunnen laten zien wat de toegevoegde waarde is van de toegepast psycholoog. Neem contact op met de NBTP als je hier ook ideeën over hebt. 

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie