0
0
0
s2sdefault

Toegepaste Psychologie studeren, maar dan in drie jaar in plaats van vier. Na het succes van de versnelde vwo-routes van andere opleidingen, breidt Saxion het aanbod uit met de versnelde route Toegepaste Psychologie (TP) voor vwo’ers.

Vwo-leerlingen leren snel en hebben al een extra jaar op de middelbare school gezeten. Ze leggen gemakkelijk verbanden, zijn oprecht geïnteresseerd in de lesstof en houden van uitdagingen. Kort gezegd: de vaardigheden en motivaties zijn anders dan die van havo-leerlingen. Met de vwo-routes geeft Saxion deze leerlingen de kans om zichzelf te ontplooien en hun vaardigheden optimaal te benutten.
Het doel:
- Een aantrekkelijk aanbod ontwikkelen voor vwo’ers.
- Meer uitdaging voor vwo-studenten.

Studenten met een vwo-diploma kunnen zich voor het schooljaar 2015-2016 inschrijven voor de versnelde route Toegepaste Psychologie. Deze vwo-route leidt studenten binnen drie jaar op tot volwaardige kandidaten voor het werkveld. Hoe? Door het onderwijs van de vwo-route aan te passen op het leervermogen van vwo’ers. Een vwo’er leert sneller en legt eenvoudiger verbanden dan de havist. Daarom is een aantal leervakken samengevoegd. Daarnaast volgen ze een extra intensieve stage tijdens het tweede jaar. Ook kiezen ze in het tweede jaar uit een van de twee uitstroomprofielen: Positieve Psychologie of Gedrag en Technologie. Tot slot volgen ze een minor en maken ze een afstudeeropdracht. Deze zijn hetzelfde ingericht als in het vierjarige programma. Een extra voordeel voor de vwo-studenten: tijdens de minor in het derde jaar krijgen ze de kans om een doorstroomminor naar de Universiteit Twente te volgen. Dat biedt ze extra kansen voor de toekomst.

Wil de student liever niet doorstromen naar de universiteit? Geen probleem. Er zijn genoeg mogelijkheden voor een verbredende of verdiepende minor. Na drie jaar is de student klaar voor het werkveld, vooral vanwege de vele praktijkervaring en goede vaardigheden. Net als de studenten van de vierjarige variant kunnen zij op zoek naar een baan. Het resultaat van de versnelde route is uitzicht op een leuke baan in de interessante en steeds groeiende wereld van de psychologie.
Meer informatie: saxion.nl/tp.

TP-Vacatures

- No Current Openings -

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie