McDonalds Nederland B.V.

Consumer Insights

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: maandag, 17th september 2018
Locatie: Amsterdam

Functie-omschrijving:

Functieomschrijving
De afdeling Consumer Insights zorgt voor de coördinatie en uitvoer van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoekstrajecten ten behoeve van de marketingafdeling. Daarnaast verzorgt de afdeling marktanalyses, concurrentieanalyses en trendanalyses. Als stagiair zal je meekijken, meedenken en meewerken op de afdeling.

Jouw werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

Het maken van analyses op basis van onze tracking tools (HOT & Corporate Image Barometer);
Meehelpen bij de ontwikkeling van nieuwe producten;
Deskresearch van specifieke marketingvraagstukken (bv. welke familie acties voeren onze concurrenten, etc.).

Een stagiair aan het woord:

“Ik heb mijn stage bij McDonald’s als erg plezierig ervaren. Het is af en toe hard werken, maar ik ben elke dag met plezier naar kantoor gegaan. Vooral de afwisselende projecten & gezellige collega’s hebben gezorgd voor een hele fijne
stageperiode.

De afdeling Consumer Insights is verantwoordelijk voor alle marketing gerelateerde onderzoeken binnen McDonald’s. Denk hierbij aan conceptonderzoeken, smaaktesten, concurrentie analyses & data analyse. Mijn persoonlijke favorieten zijn voornamelijk de conceptonderzoeken & smaaktesten. Je staat in principe aan het begin van het proces om een nieuw product te ontwikkelen. Het is ontzettend leuk om te mogen werken aan een product (e.x. een nieuwe burgervariant) dat binnen 6 maanden op de markt kan worden gebracht. Daarnaast is data analyse ook een groot deel van de dagelijkse werkzaamheden. Dit is erg interessant, omdat je hiermee inzicht krijgt op het effect van de campagnes waar je zelf aan mee hebt gewerkt.

Het is van belang dat je secuur kan werken en analytisch sterk bent. Als je houdt van snel schakelen tussen projecten, geïnteresseerd bent in onderzoek en product ontwikkeling, en niet vies bent van een frietje en een burger (testen = proeven!), dan raad ik een stage bij de McDonald’s zeker aan.” - Kevin Cheung, stagiair afdeling Consumer Insights.

Functie-eisen
Je bent een derde- of vierdejaars Hbo- of Wo-student;
Je studeert in de richting van psychologie, commerciële economie, consumentenwetenschappen of sociologie;
Je bent beschikbaar voor minimaal 5 maanden (Het liéfst 5 werkdagen per week);
Je hebt zeer goede kennis van Excel en PowerPoint;
Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
Heb je al ervaring met vergelijkbare werkzaamheden? Vergeet dit niet te noemen! Dit is namelijk een pré.

Bedrijfsprofiel
Wie is er niet mee opgegroeid? McDonald’s. Misschien kom je zelfs nu je ouder bent nog regelmatig bij ons in het restaurant. In Nederland hebben we momenteel ruim 245 restaurants, waar in totaal zo'n 19.500 medewerkers werkzaam zijn. Het hoofdkantoor van McDonald’s, ook wel bekend als onze Service Organisatie, zit in Amsterdam-Zuidoost. Ruim 100 mensen werken hier aan het beleid en de strategie van McDonald’s en het garanderen van de beste kwaliteit en service in onze restaurants.

Originele vacature. Solliciteer hier online.