NJR

Stage: Ik ben geweldig

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: maandag, 17th september 2018
Locatie: Utrecht

Functie-omschrijving:

Motiveren | Adviseren | Netwerken | Sociaal | Ondersteuning

Onder het motto: ‘doe iets voor een ander, feestje voor jezelf!’, moedigt Ik Ben Geweldig jongeren t/m 24 jaar aan om plannen waar ze mee rond lopen ook echt uit te voeren. Ik Ben Geweldig, winnaar van de Movisie Publieksprijs, gaat actief op zoek naar deze jongeren in wijken, buurtcentra en op scholen. Ze kunnen bij Ik Ben Geweldig terecht als ze eens iets goeds willen doen voor een ander, maar nog niet weten waar ze moeten beginnen of een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het team van Ik Ben Geweldig gaat voor hen op zoek naar een goede coach uit de buurt, stelt een budget tot maximaal €1000,- beschikbaar en fungeert zelfs als wandelende vraagbaak in de stad of vanuit kantoor. Klik hier voor meer informatie over Ik Ben Geweldig.

taken
Je hoofdtaak als stagiair(e) bij Ik Ben Geweldig is het behandelen en beoordelen van ingediende aanvragen. Dit doe je door onder andere intakegesprekken met jongeren te voeren en de projectleider te adviseren in de toekenning van aanvragen. Daarnaast communiceer je via de beschikbare (sociale) mediakanalen met jongeren en je netwerk en zorg je voor publiciteit over de lokaal uitgevoerde plannen.

Daarnaast geef je inspiratieworkshops om jongeren te helpen in het bedenken van een idee en werkt dat samen met ze uit tot een concreet plan. Hierin neem je een coachende rol aan. Workshops worden vaak gegeven op scholen, jongerenwerk of bij gemeenten.

Je derde taak bij Ik Ben Geweldig is dat je in de rol van ‘scout’ op zoek gaat naar jongeren die met geweldige plannen rondlopen. Als scout bouw je in een stad een netwerk op van mensen en organisaties die zich met de activering en participatie van jongeren bezighouden en ga je samen met hen op zoek naar jongeren en hun ideeën. Jongeren die al plannen hebben leid je snel door naar een aanvraag voor geld of ondersteuning bij Ik Ben Geweldig. Je gaat op zoek naar jongeren die meer hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een plan. Je helpt mee met het promoten van Ik Ben Geweldig en zorgt ervoor dat het lokale netwerk weet hoe ze jou en Ik Ben Geweldig kunnen inzetten in hun dagelijkse werk met jongeren.

NJR is op zoek naar kandidaten die
3ejaars MBO 4, HBO of WO studenten zijn in een studie met een sociale inslag. Denk bijvoorbeeld aan SPH, CMV of toegepaste psychologie.
Veel eigen verantwoordelijkheid aan kunnen en deze bewezen hebben in andere(werk/stage) situaties;
Een kei zijn in communiceren en in korte tijd een netwerk kunnen opbouwen;
Makkelijk kunnen schakelen tussen jongeren en professionals;
Goed kunnen plannen en organiseren;
Flexibel zijn en het niet erg vinden om regelmatig te reizen of ‘s avond of in het weekend op stap te zijn;
Creatief zijn in hun vak of dit verder willen ontwikkelen;
Open, proactief en ondernemend zijn.

wat biedt NJR?
Een geweldige stage met veel eigen verantwoordelijkheid;
Opbouwen van een waardevol netwerk voor je professionele carrière;
300 euro stagevergoeding per maand.

solliciteren
Stuur dan je motivatie en CV naar info@ikbengeweldig.nl o.v.v. Stage.

Sollicitatiegesprekken vinden doorlopend plaats tot de stageplaats is opgevuld met een geschikte kandidaat.

Originele vacature. Solliciteer hier online.