TP Vacatures

TP Stages & Afstuderen

Waar werk je met TP?

Start People

Parttime Jeugdbegeleider / Medewerker AMV opvang

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: vrijdag, 14th december 2018

Functie-omschrijving:

Wat ga je doen?
WAT GA JE DOEN?
Als parttime medewerker AMV (sociaal pedagogisch medewerker of jeugdbegeleider) ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen in het asielzoekerscentrum. Hierin bied je begeleiding en structuur aan de vreemdeling en bevorder je de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief. Je hebt dus een begeleidende functie, met een maatschappelijk/sociaal tintje. Jouw dag staat in het teken van de alleenstaande minderjarige vreemdeling.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

Zorgdragen voor de dagelijkse opvang aan de doelgroep bij het COA;
Je signaleert, handelt preventief en intervenieert bij problemen, spanningen en conflicten;
Je begeleidt alleenstaande minderjarige vreemdelingen volgens de methodiek en stelt begeleidingsplannen op;
Je motiveert, stimuleert en activeert de doelgroep tot persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en activiteiten gericht op hun toekomst;
Je organiseert en geeft uitvoering aan groepsactiviteiten;
Je beheert en reikt medicijnen uit volgens protocol;
Je onderhoudt externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met onder meer ketenpartners, voogdij instelling, onderwijsinstellingen en omwonenden;
Je voert individuele- en groepsgesprekken met alleenstaande minderjarige vreemdelingen gericht op de toekomst.
Of, zoals 2 huidige AMV-medewerkers dit verwoorden:
“Iedere dag is anders. Je hebt te maken met een zeer dynamische doelgroep van allerlei verschillende afkomsten. Het werken in een heel divers team en met een hele diverse doelgroep van vreemdelingen maakt het werken bij COA zo leuk. Bovendien werk je met jongeren van 15 tot en met 17 jaar, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Waar ik momenteel werkzaam ben, heb je te maken met jongeren die vaak pas 72 uur in Nederland zijn. Je bent één van de eerste organisaties waar deze jongeren mee te maken krijgen. Het leuke hieraan is dat je de jongeren warm kunt verwelkomen en ze een veilig gevoel kunt geven. Verder heb je als mentor AMV een aantal jongeren waarvan jij de persoonlijke mentor bent. Met deze jongere stel je een ontwikkelingsplan op, zie je erop toe hoe deze ontwikkeling verloopt en stel je het ontwikkelingsplan waar nodig bij. AMV is een ontzettend leuke doelgroep binnen jongerenwerk.”

Het betreft een tijdelijk contract met kans op verlenging.

Wie ben je?
WIE BEN JE?
Naast het feit dat jezelf moet zijn, ben jij integer, serieus, onbevooroordeeld, vriendelijk en open. Dit zijn eigenschappen die onze huidige medewerkers dagelijks laten zien. Als medewerker AMV zijn de volgende punten terug te vinden op jouw CV of motivatie:

Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie.
Registratie als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd);
Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken;
Bereidheid om onregelmatig te werken in een 24-uurs rooster;
Affiniteit met de doelgroep, houden van aanpakken en een flexibele instelling;
Bewustzijn van de omgeving waarin je opereert en samenwerken met partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen.
Het COA biedt heel veel mogelijkheden voor zijn werknemers en investeert graag. Jaarlijks worden er (interne) opleidingen en trainingen gegeven zodat je je als professional kan verdiepen en groeien in verschillende onderwerpen/thema’s. In bezit van geldig BHV- en Agressie certificaat of bereidheid deze voorafgaand aan dienstverband te volgen.

Over het bedrijf
OVER HET BEDRIJF
Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) is de organisatie in Nederland die zich inzet voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Wat bieden wij jou?
WAT BIEDEN WIJ JOU
Je komt terecht in een organisatie waarin samenwerking erg belangrijk is. Niet alleen met je directe collega’s op het werk, ook met samenwerkingspartners in de vreemdelingenketen. Verder werk je met een dynamische doelgroep waar geen enkele dag hetzelfde is en waar je vaak zult moeten anticiperen op verschillende situaties. Dit vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit van de professional. Deze verandering(en) kunnen een uitdaging zijn omdat je manier van begeleiden moet veranderen met welke bewoner je voor je hebt. Respect, vertrouwen en collegialiteit staan centraal in de samenwerking.

En verder?

Salaris in schaal 6 (COA CAO) - € 17,05 tot € 21,88 bruto per uur (exclusief onregelmatigheidstoeslagen)
Werkweek van 32 á 36 uur (afhankelijk van je eigen wens)
Een tegemoetkoming in de reiskosten
Toegang tot meer dan 100 online trainingen via GoodHabitz
De startdatum is zo spoedig mogelijk en tot eind juli 2019, mogelijk met kans op verlenging.
Enthousiast geworden? Reageer vandaag nog door je motivatie en cv te uploaden en dan spreken we elkaar snel!

Originele vacature. Solliciteer hier.Originele vacature. Solliciteer hier.

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie