TP Vacatures

TP Stages & Afstuderen

Waar werk je met TP?

Start People

AMV Medewerker I Jeugdbegeleider I COA - Overloon

Terug naar lijst vacatures
Geplaatst op: maandag, 25th juni 2018
Locatie: Nijmegen

Functie-omschrijving:

Wat ga je doen?
Voor het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) zijn wij doorlopend op zoek naar jeugdbegeleiders (AMV)-medewerkers. Als medewerker AMV ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen in het asielzoekerscentrum. Hierin bied je begeleiding en structuur aan en bevorder je de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief.

Of, zoals 2 huidige AMV-medewerkers dit verwoorden:
“Iedere dag is anders. Je hebt te maken met een zeer dynamische doelgroep van allerlei verschillende afkomsten. Het werken in een heel divers team en met een hele diverse doelgroep maakt het werken bij COA zo leuk. Bovendien werk je met jongeren van 15 tot en met 17 jaar, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Waar ik momenteel werkzaam ben, heb je te maken met jongeren die vaak pas 72 uur in Nederland zijn. Je bent één van de eerste organisaties waar deze jongeren mee te maken krijgen. Het leuke hieraan is dat je de jongeren warm kunt verwelkomen en ze een veilig gevoel kunt geven. Verder heb je als mentor AMV een aantal jongeren waarvan jij de persoonlijke mentor bent. Met deze jongere stel je een ontwikkelingsplan op, zie je erop toe hoe deze ontwikkeling verloopt en stel je het ontwikkelingsplan waar nodig bij. AMV is een ontzettend leuke doelgroep binnen jongerenwerk.”

Jouw werkzaamheden en takenpakket bevatten onder andere dat je zorgdraagt voor de dagelijkse opvang en een veilige, leefbare en beheersbare woonomgeving. Daarbij signaleert, handelt preventief en intervenieert bij problemen, spanningen en conflicten. De alleenstaande minderjarige vreemdelingen begeleid je en stelt begeleidingsplannen op om hen te motiveren, stimuleren en activeren tot hun persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en activiteiten gericht op hun toekomst. Ook onderhoudt je externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met overige ketenpartners.

Wie ben je?
Diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie, deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van minderjarige asielzoekers.
Registratie als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) of bereidheid deze (op eigen kosten) aan te vragen - op eigen kosten.
Kennis van het juridisch kader alleenstaande minderjarige vreemdelingen.
Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
Kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken.
Bereidheid om onregelmatig te werken (avond-, nacht- en weekenddiensten).
Affiniteit met de doelgroep, houden van aanpakken en een flexibele instelling.
Bewustzijn van de omgeving waarin je opereert en kunnen samenwerken met andere partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen.
In bezit van geldig BHV- en Agressie certificaat of bereidheid deze voorafgaand aan dienstverband te volgen.
Het COA biedt veel mogelijkheden voor zijn werknemers en investeert graag. Jaarlijks worden er (interne) opleidingen en trainingen gegeven zodat je je als professional kan verdiepen en groeien in verschillende onderwerpen/thema’s.

Over het bedrijf
Het COA is de organisatie in Nederland die zich inzet voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Wat bieden wij jou?
Je komt terecht in een organisatie waarin samenwerking erg belangrijk is. Niet alleen met je directe collega’s op het werk, ook met samenwerkingspartners. Verder werk je met een dynamische doelgroep waar geen enkele dag hetzelfde is en waar je vaak zult moeten anticiperen op verschillende situaties. Dit vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit van de professional. Deze verandering(en) kunnen een uitdaging zijn omdat je manier van begeleiden moet veranderen met welke bewoner je voor je hebt.

salaris in schaal 6 (COA CAO) - € 16,71 tot € 21,45 bruto per uur (exclusief onregelmatigheidstoeslagen)
werkweek van 32 á 36 uur (afhankelijk van je eigen wens)

Originele vacature. Solliciteer hier online.

 

TP Vacatures

TP Studeren

Wat is TP?

TP Academie